Hedefimiz
Sergi
Pullarda Bilim
Bilim İnsanları
E-Metinler
Mesaj Panosu

 

 

 

 

 

 
Bir Bilim Adamının Oyunu: Mustafa İnan


Bir Bilim Adamının Oyunu: Mustafa İnan

O.Atay’ın “Bir Bilim Adamının Romanı: M.İnan” kitabından uyarlanmıştır

oyun-tek perde

Tarih: 25 Aralık salı 20:00
Yer: İTÜ Maçka Kampüsü
İşletme Fakültesi Tiyatro SalonuRezervasyon için: 0554 774 9468
tesahne@gmail.com

Yazar: Oğuz Atay
Uyarlama: Te.sahne
Oyuncular: Damla Dönmez, Hüseyin Urcan, Volkan Çıkıntoğlu
Yönetmen: Doğu Can
Video montaj: Baran Şaşoğlu
Afiş tasarım: Barış Uçar

Katkılarından dolayı Hüseyin İnan, Prof.Dr. Esin İnan ve Prof.Dr. Günay Özmen’e; desteklerinden dolayı İletişim Yayınları ve Seyyar Sahneye teşekkür ederiz.

Oyun hakkında:
Bir insanın hayatı, o hayatı anlatan hikayeler, o hikayelerden roman yazan bir yazar, yazarın romanını dillendiren oyuncular... Sanat için ziyadesiyle yol metaforu kullanılır ama biz bu sefer bu çoğullukta labirentler yarattık, içlerinde kaybolduk. Ama kaybolmak iyidir, bir şehri en iyi kaybolduğunuzda öğrenirsiniz. Ve bir insanı gerçekten öğrenmeye kalkıştığınızda kesin kaybolursunuz. Mustafa İnan’ın hayatında kaybolurken, kendi üniversite yıllarımızdan Oğuz Atay’ın edebi dünyasına, kendi dertlerimizden divan şairlerine, yeni tanıştığımız insanlardan geçmiş zaman Türkiye’sine, ilkeli yaşamanın değerinden kederlenmenin türlü hallerine, Oppenheimer’dan Fuzuli’ye savrulduk. Ama kaybolmak iyidir, bir rakı sofrasının keyfi gibi hayal kurmayı kolaylaştırır. Ve zamanın bu anında bahar akşamları kurulan sofralarda anlatılan hayaller gibi sahnede herkes kendi durduğu yerden Mustafa İnan’ı anlatır. Söylenecek şeyler bir türlü bitmiyor ve sonunda alıntı yapmaktan başka çare kalmıyor:

Sen hoş hatıralarla hikayelen.
Zira insanlar hikayeden ibarettirler.
(Mevlana)

Te.sahne hakkında:
İTÜ Tiyatro kulübünde tiyatro yaparak tanışan Te.sahne ekibi, bu deneyimini kulüp bünyesinin ötesinde devam ettirmek istemekte; oyun çıkarma kaygısı gütmeden, merak ettiği ve denemek istediklerini rahatça çalışmayı amaçlamaktadır. Dramatik olmayan metinleri sahnede kullanmaya yönelik bir ilgileri bulunmaktadır. Bu bağlamda O.Atay’ın “Bir Bilim Adamının Romanı: M.İnan” gibi çok sevdikleri bir romandan başlamayı uygun görmüşlerdir. Süreç bittiğinde merak ettikleri ve denemek istedikleri şeylerin arttığını fark ettiler. Bunun hep böyle devam etmesini umuyorlar.


 

 

http://www.bilimtarihi.org
Son güncelleme: 01.11.2016

© 2016